Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΑΣΤΡΑΠΗ NEWS

powered by Surfing Waves

ΕΡΕΥΝΑ: ΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΤΡΑΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ;

ΕΡΕΥΝΑ: ΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΤΡΑΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ;
ΕΡΕΥΝΑ: ΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΤΡΑΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ;
Μία πρόσφατη μελέτη από τη Hyundai διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι το 12% πιο νευρικές από τους άνδρες πίσω από το τιμόνι.

Η μελέτη που αφορούσε 1.000 οδηγούς έδειξε ότι το ένστικτο της άμυνας των γυναικών τις καθιστά πιο επιθετικές ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους. Επίσης, οι γυναίκες θυμώνουν κατά 13% πιο πολύ όταν οι άλλοι οδηγοί δεν χρησιμοποιούν φλας.
Διαφήμιση


Ο επικεφαλής της μελέτης Patrick Fagan, ψυχολόγος από το Goldsmiths University του Λονδίνου, εξηγεί: «Η Εξελικτική θεωρία προτείνει οι θηλυκοί πρόγονοί μας είχαν αναπτύξει μια οξεία αίσθηση του κινδύνου για οτιδήποτε θα μπορούσε να απειλήσει τις ίδιες και τα παιδιά τους, ενώ οι άνδρες ήταν έξω για κυνήγι. Αυτό το ένστικτο της “έγκαιρης προειδοποίησης” εξακολουθεί να είναι σημαντικό σήμερα και οι γυναίκες οδηγοί τείνουν να είναι πιο ευαίσθητες σε αρνητικά ερεθίσματα, έτσι ώστε να θυμώνουν και να εκνευρίζονται πιο γρήγορα.»

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης έδειξαν επίσης ότι τα δύο κυρίαρχα συναισθήματα των οδηγών είναι η ευτυχία λόγω της αίσθησης της ελευθερίας που δίνει και ο θυμός, όταν οι οδηγοί αισθάνονται ότι είναι εκτός ελέγχου. Συνολικά το 51% των ατόμων δήλωσε ότι η αίσθηση της ελευθερίας είναι ο λόγος που αγαπούν την οδήγηση, το 19% είπε ότι ήταν η δυνατότητα να μπορούν να κινούνται και το 10% είπε ότι ήταν η ανεξαρτησία που τους δίνει η οδήγηση.
Διαφήμιση


Κοιτάζοντας βαθύτερα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το να τραγουδάς κατά την οδήγηση κάνει το 54% των οδηγών χαρούμενους και οκτώ στους δέκα απλά το να ακούν μουσική στο αυτοκίνητο.

newsauto.gr

airtickets.gr: Συγκρίνουμε ολα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και βρίσκουμε για εσένα το φθηνότερο εισιτήριο!